ГоловнаСвіт

Опозиція Венесуели зажадала повного перерахунку голосів після виборів губернаторів

Представники правлячої партії Венесуели перемогли на губернаторських виборах у більшості штатів.

Опозиція Венесуели зажадала повного перерахунку голосів після виборів губернаторів
Фото: EPA/UPG

Опозиція Венесуели відмовилася визнати результати виборів губернаторів штатів країни, що відбулися минулої неділі, і зажадала як умову для переговорів з владою повного перерахунку голосів виборців.

Про це повідомляє "Интерфакс"

"Ми не будемо брати участі в будь-яких попередніх переговорах або дискусіях доти, доки влада не погодиться на перерахунок голосів", - заявив лідер опозиційного альянсу "Круглий стіл демократичної єдності" Анхель Оропеса.

Представники правлячої Єдиної соціалістичної партії Венесуели перемогли на губернаторських виборах у 17 з 23 штатів країни. Нагадаємо,  раніше США ввели санкції особисто проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро і вісьмох засновників Конституційної асамблеї, в тому числі брата колишнього президента Венесуели Уго Чавеса.

Конституційна асамблея буде вносити зміни в чинну конституцію, прийняту в 1999 році під час президентства Уго Чавеса. Багато країн і міжнародні організації розцінюють створення Конституційної асамблеї під керівництвом прихильників Мадуро як його спробу узурпувати владу.

8 серпня Конституційна асамблея, яку не визнали в світі, своїм указом визнала себе головним органом влади в країні. Того ж дня депутати Національної асамблеї ухвалили закон про визнання недійсним скликання Конституційної асамблеї.

Опозиція країни відмовляється визнавати законними результати виборів у Конституційну асамблеюякі пройшли 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram