ГоловнаСвіт

КНДР відмовиться від ядерної зброї тільки після США

Пхеньян знову поклав на США відповідальність за кризу на Корейському півострові.

КНДР відмовиться від ядерної зброї тільки після США
Фото: EPA/UPG

Північна Корея підтримує програму знищення ядерної зброї в усьому світі, однак збереже свій ядерний арсенал доти, доки ним володіють США.

Про це заявив заступник постпреда КНДР при ООН Кім Ін Рен на засіданні 1-го комітету Генеральної Асамблеї, повідомляє агентство Рейтер

"Поки ворожа політика і ядерна загроза з боку США не будуть повністю викорінені, ми ніколи і ні за яких обставин не будемо вести переговори про нашу ядерну зброю і балістичні ракети і ніколи навіть на дюйм не відступимо від обраного нами шляху", - сказав дипломат.

Він також заявив, що криза на Корейському півострові сягнула свого граничного стану через дії США, тому, за його словами, ядерна війна на півострові "може початися в будь-який момент".

"Уся материкова частина США перебуває в діапазоні можливостей наших запусків, і якщо США наважаться вторгнутися на нашу священну територію хоч на дюйм, вони не зможуть уникнути нашого суворого покарання в будь-якій частині земної кулі", - наголосив Кім Ін Рен.

Окрім того, північнокорейський дипломат закликав країни ООН не підтримувати військові плани США проти КНДР заради своєї ж безпеки. "Поки ніхто не бере участі у військових діях США проти КНДР, ми не маємо наміру використовувати ядерну зброю або погрожувати її застосуванням проти будь-якої держави", - сказав він.

Напередодні ЄС розширив економічні санкції проти Північної Кореї. Також президент РФ Володимир Путін підписав указ про санкції проти КНДР. Указ підписаний у зв'язку з прийняттям 30 листопада резолюції Радбезу ООН 2321, яка передбачає низку обмежень щодо КНДР у відповідь на проведення нею ракетно-ядерних випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram