ГоловнаСвіт

У Росії поліція прямо з лекції забрала студента за підтримку Навального

Поліцейські планували затримати ще кількох людей, але їх не виявилося на заняттях.

У Росії поліція прямо з лекції забрала студента за підтримку Навального
Фото: EPA/UPG

Студента Данила Бебекіна, який брав участь в акції на підтримку Олексія Навального 7 жовтня, затримали прямо на лекції в Новосибірському державному технічному університеті та відвезли у відділ поліції.

Про це повідомляє портал "Тайга.инфо" з посиланням на керівника регіонального відділення незареєстрованої Партії прогресу Андрій Гладченко.

"Співробітники поліції увірвалися в потокову аудиторію НГТУ під час лекції і затримали Данила Бебекіна вранці 13 жовтня", - розповів Гладченко.

Бебекіна звинувачують у порушенні порядку проведення публічного заходу. Під час затримання у нього вилучили телефон. Як розповів Гладченко, поліцейські планували затримати ще кількох людей, але їх не виявилося на заняттях в університеті. На його думку, в поліції є відповідні списки.

7 жовтня в Новосибірську пройшов неузгоджений з владою пікет на підтримку опозиціонера Олексія Навального, заарештованого наприкінці вересня. Захід пройшов без пригод. Затримання організаторів і учасників почалися 9 жовтня. Координатора новосибірського штабу Навального Сергія Бойко 10 жовтня засудили до чотирьох діб адміністративного арешту. Напередодні шість діб арешту отримав волонтер Антон Картавін. Ще щонайменше на п'ятьох активістів штабу Навального в Новосибірську складено протоколи.

Акції на підтримку опозиціонера Навального пройшли в день 65-річчя президента РФ Володимира Путіна, 7 жовтня, в десятках міст Росії. Сам Навальний перебуває під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram