ГоловнаСвіт

Для Британії немислима перспектива відмовитися від Brexit може стати мислимою, - Independent

ЗМІ вважають, що Британія може вийти з ЄС без нової угоди про майбутні відносини у сфері торгівлі.

Для Британії немислима перспектива відмовитися від Brexit може стати мислимою, - Independent
Борис Джонсон
Фото: News Front

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна очікує "нагальності" від Євросоюзу під час переговорів про Brexit.

Про це повідомляє Аssociated Рress, передає "Голос Америки".

Заява пролунала після того, як провідний парламентер ЄС Мішель Барньє повідомив, що цьоготижневі переговори не привели до "значного прогресу" і не можуть перейти з обговорення умов виходу Британії з ЄС до наступної стадії, як, наприклад, обговорення майбутніх торговельних зв'язків.

Після заяви Барньє курс британського фунта стерлінгів почав зниження, повідомляють ЗМІ.

Повільні переговори означають, що Британія може вийти з ЄС без нової угоди про майбутні відносини, наприклад, у сфері торгівлі. Це може обернутися необхідністю сплати мита на імпорт і експорт у двосторонній торгівлі, а також посиленням регуляторних перешкод для бізнесу. Компанії часто вважають це найгіршим сценарієм.

Коментуючи затримку, британське видання Independent відзначило: "Якщо цей "глухий кут" такий серйозний і тривалий, яким він може бути, немислима перспектива відмовитися від Brexit може стати мислимою".

Як повідомляли раніше сьогодні, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британії доведеться виплатити свій борг перед ЄС, перш ніж Brexit відбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram