ГоловнаСвіт

Коефіцієнт вкладу КНР у зростання світової економіки сягнув 30%, - Держстат Китаю

Китай є першим у світі за вкладом у світове економічне зростання.

Коефіцієнт вкладу КНР у зростання світової економіки сягнув 30%, - Держстат Китаю
Фото: EPA/UPG

Китай є першим у світі за вкладом у світове економічне зростання. У 2016 році ВВП КНР становив 14,8% у світовій економіці, що на 3,4 п.п. вище порівняно з 2012 роком. Він міцно утримує друге місце в світі за цим показником. З 2013-го по 2016 рік середній коефіцієнт вкладу КНР у зростання світової економіки сягнув близько 30%, що більше за загальний спільний вклад США, єврозони і Японії. Такі цифри озвучив на прес-конференції прес-канцелярії Держради КНР начальник Державного статистичного управління Нін Цзічже.

"За минулі декілька років Китай підтримував середній ріст економіки на рівні 7,2% і 2% -ву інфляцію, вивчений коефіцієнт безробіття - 5%, структура з високими темпами зростання, великою зайнятістю і порівняно низькими цінами на товари є вкрай рідкісною і унікальною в світових масштабах", - вважає Цзічже.

При цьому він зазначив, що індустрія послуг займає половину в національній економіці країни. У першій половині цього року додана вартість сфери послуг становила 54,1%.

Нові тенденції зафіксовані в скоординованому міському та сільському розвитку. Наприкінці 2016 року коефіцієнт урбанізації становив 57,35%, що на 4,78 п.п. вище порівняно з кінцем 2012 року. Разом із цим, різниця між доходами міських і сільських жителів скорочується на 16%.

"На базі реформування сектора пропозиції, скорочення виробничих потужностей, зниження товарних запасів, скорочення надлишкового боргового навантаження, зниження собівартості і заповнення прогалин не тільки змінили ситуацію з попитом і пропозицією окремих конкретних індустрій, а й надали позитивний вплив на балансування зростання і пропозиції в усій економіці", - зазначив Нін Цзічже.

У Держстаті Китаю також заявили про те, що в 2016 році середньорічне підвищення зарплати становило 7,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram