ГоловнаСвіт

У Польщі планують обмежити роботу магазинів у неділю

Нововведення не торкнеться невеликих крамничок.

У Польщі планують обмежити роботу магазинів у неділю
Фото: telegraf.com.ua

У Сеймі Польщі готують законопроект про серйозне обмеження торгівлі в неділю, зокрема заборону магазинам працювати кожну другу і кожну четверту неділю місяця.

Про це повідомляє DW.

Відповідні пропозиції в четвер, 12 жовтня, висунув підкомітет із питань ринку праці. Віце-прем'єр і міністр фінансів Матеуш Моравіцький назвав законодавчу ініціативу "хорошим компромісом".

Досі в Польщі всі магазини і торгові мережі могли вільно працювати в неділю. Однак на державні свята працювати дозволялося лише маленьким магазинам, власник яких сам стоїть за прилавком. Нововведення не торкнеться цих невеликих крамничок.

Підписи за повну заборону торгівлі в неділю за підтримки католицької церкви збирала профспілка "Солідарність" ще в 2016-му, проте правляча консервативна партія "Право і справедливість" заявила, що це занадто радикальна ініціатива. Об'єднання торгових центрів пропонує замість нинішнього законопроекту гарантувати, що кожен працівник матиме право на дві вихідні неділі на місяць. Католицькі єпископи, своєю чергою, наполягають, що право на вільну неділю є базовим для всіх людей і всіх працівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram