ГоловнаСвіт

Білорус, який убив бензопилою продавця ТЦ у Мінську, напав з ножем на співробітника колонії

Владислава Казакевича засуджено до 15 років позбавлення волі.

Білорус, який убив бензопилою продавця ТЦ у Мінську, напав з ножем на співробітника колонії
Фото: tyt.by

Владислав Казакевич, якого засуджено за напад на відвідувачів торгового центру в Мінську і вбивство людини, напав на охоронця у виправній колонії, де відбуває покарання.

Про це повідомляють Белорусские новости з посиланням на прес-службу МВС.

За даними видання, при виведенні Казакевича на прогулянку під час проведення стандартної процедури огляду спрацював металодетектор у ділянці його лівого рукава.

"Засудженому було запропоновано здати заборонений предмет. Однак Казакевич правою рукою вихопив з лівого рукава саморобний ніж і спробував напасти на співробітника адміністрації колонії", - йдеться в повідомленні.

Злочинця було обеззброєно. На місці події працює слідчо-оперативна група.

8 жовтня 2016 року в той момент 17-річний Владислав Казакевич з бензопилою і сокирою напав на працівників і відвідувачів торгового центру "Нова Європа" в Мінську. В результаті нападу загинула жінка, яка працювала в ТЦ продавцем, ще двоє людей постраждали.

У березні 2017 року Мінський міський суд визнав Владислава Казакевича винним у вбивстві, замаху на вбивство і злісному хуліганстві та засудив його до 15 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Верховний суд залишив вирок без змін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram