ГоловнаСвіт

Австралія вимагає від іноземних студентів кращого знання англійської

Надання міжнародних освітніх послуг приносить у бюджет Австралії 28 млрд на рік.

Австралія вимагає від іноземних студентів кращого знання англійської
Фото: AliExpress

З 2018 року іноземні студенти, які мають намір навчатися в Австралії, складатимуть іспит з англійської мови за новою схемою.

Про це повідомляє news.com.au.

"Це важливо як для іноземних, так і для вітчизняних студентів, оскільки вони в підсумку вчаться разом у наших університетах", - заявив міністр освіти Австралії Саймон Бірмінгем.

Відповідно до нової системи, іноземні студенти повинні будуть мати знання мови не нижче рівня третього курсу за результатами закінчення Інтенсивних курсів англійської для іноземців (English Language Intensive Courses for Overseas Students - ELICOS), які прагнуть потрапити в австралійські виші.

На цей момент студенти можуть вступити до вищого навчального закладу після закінчення ELICOS без будь-яких іспитів.

За словами міністра, уряду Австралії точно не відомо, скільки зі 150 тис. студентів ELICOS минулого року показали погані результати.

"Але ми знаємо безліч анекдотичних випадків про те, що студенти не можуть повною мірою брати участь у роботі груп, або виконати завдання, які вони отримують", - сказав міністр.

Нові стандарти будуть впроваджені в 2018 році. В рамках їх впровадження очікується посилити контроль за відвідуваністю і інтенсифікувати особисте спілкування викладачів і студентів.

Саймон Бірмінгем зазначає, що зміни зміцнять репутацію Австралії як постачальника високоякісних міжнародних освітніх послуг, надання яких приносить у бюджет 28 млрд доларів на рік.

Більш чіткі, більш жорсткі стандарти також полегшать завдання регулятора вищої освіти TEQSA з очищення освітнього ринку Австралії від недоброякісних постачальників послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram