ГоловнаСвіт

Кудрін розповів про семиразове скорочення іноземних інвестицій в економіку Росії

Колишній російський міністр вважає, що американські санкції завдають РФ репутаційного збитку.

Кудрін розповів про семиразове скорочення іноземних інвестицій в економіку Росії
Алексей Кудрин
Фото: EPA/UPG

Екс-голова Мінфіну Росії, керівник Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін заявив, що в останні роки, включаючи період після введення санкцій, прямі іноземні інвестиції в російську економіку скоротилися в сім разів.

Про це Кудрін сказав під час Moscow Echange Forum 2017 у Нью-Йорку, повідомляє РБК.

"У нас прямі іноземні інвестиції перед кризовим 2009 роком і відразу після нього доходили до 70 мільярдів доларів на рік. Цього року буде, радше за все, 10 мільярдів. Це помітна зміна. Такі зміни, тому що санкції впливають", - сказав Кудрін. Він додав, що Росія за останні два-три роки через санкції недоотримує приблизно 0,5% ВВП. У 2013-2015 році цей показник склав 1% ВВП.

Наприкінці вересня Кудрін, коментуючи вплив нових американських санкцій на Росію, заявив, що вони обертаються репутаційним збитком. "Дуже неприємно стояти в одній лаві з Іраном і Кореєю. І загалом у цьому сенсі закон становить нові іміджеві ризики для Росії", - сказав тоді екс-голова російського Мінфіну.

Перші санкції проти Росії США і Євросоюз ввели 2014 року після незаконної окупації Криму Росією. У серпні 2017 року президент США Дональд Трамп підписав новий законопроект, який закріпив ці обмеження на законодавчому рівні і дозволяє обмежувати участь іноземних компаній у російських нафтогазових проектах. У Мінфіні США заявили, що ці поправки наберуть чинності 28 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram