ГоловнаСвіт

У Сирії вбили найбільш розшукувану британську терористку

Разом з жінкою, можливо, був убито її 12-річного сина.

У Сирії вбили найбільш розшукувану британську терористку
Салли Джонс
Фото: swns.com

У результаті удару американського безпілотника в Сирії було вбито терористку угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) 50-річну Саллі Джонс, також відому як "Біла вдова".

Відповідну інформацію ЦРУ передало Великобританії, повідомляє The Times з посиланням на джерело в британському уряді.

Видання називає її найбільш розшукуваною британською терористкою.

ЦРУ повідомило, що "Білу вдову" вбили в червні. Однак підтвердити цю інформацію на 100% поки що не можна, оскільки ДНК-аналіз не проводився, розповіло джерело. Американська сторона зазначала, що терористка загинула після того, як спробувала втекти з міста Ракка, оточеного загонами курдів. Як повідомляє Daily Mail, терористку зупинив 12-річний син, він не хотів утікати з нею. Цілком імовірно, що він також загинув, пише The Times.

Саллі Джонс була учасницею британського панк-гурту Krunch. 2013 року вона втекла до Сирії разом зі своїм молодим чоловіком, хакером Джунаїдом Хусейном. Він вирішив приєднатися до ІДІЛ. 2015 року його вбили, і тоді Саллі Джонс отримала прізвисько "Біла вдова".

Жінка пропагувала в соцмережах ідеї ІДІЛ, виступала за масові страти і закликала ставати смертницями. "Біла вдова" стала керівничкою жіночого крила терористичного угруповання "Анвар аль Авлакі". Зазначають, що угруповання готувало серію терактів у західних країнах. Як повідомляє Daily Mail, Саллі Джонс устигла завербувати десятки жінок.

Нагадаємо, що минулого тижня Міноборони РФ заявило про звільнення 90% території Сирії від ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram