ГоловнаСвіт

У Білорусі російського історика заарештували за нецензурну лексику

Доцента кафедри філософії МГУ також звинуватили в розповсюдженні екстремістських матеріалів.

У Білорусі російського історика заарештували за нецензурну лексику
Фото: hrodna.life

Філософ і історик, доцент кафедри філософії Московського педагогічного університету Петро Рябов отримав у Білорусі шість діб арешту за звинуваченням у використанні нецензурної лексики та поширенні екстремістських матеріалів.

Суд постановив, що Рябов лаявся в громадському місці - на пероні вокзалу в місті Барановичі, звідки збирався їхати до Москви, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Біля вагона, де вчений нібито лаявся, Рябова вже чекали - співробітники білоруської міліції за день до цього сфотографували документи і залізничні квитки Рябова в місті Гродно.

У Гродні Рябов збирався прочитати лекцію про неформальний рух у сучасній Білорусі. У Центр міського життя, який організував зустріч із російським філософом і істориком, прийшли співробітники міліції. Рябова і 18 слухачів, які прийшли на зустріч, затримали.

За повідомленням місцевого порталу Hrodna.life, у білоруських учасників зірваної лекції взяли пояснювальні про участь у несанкціонованому масовому заході. У Рябова вилучили книги для експертизи їх змісту.

"Я навіть не уявляю, в чому причина зриву заходу. Думаю, злякало страшне слово "анархія". У мене конфіскували 11 книг, де це дивне слово згадано", - розповів Рябов Hrodna.life після того, як у понеділок увечері його відпустили з міліцейського відділку в Гродні.

Одна з брошур, що зацікавила правоохоронців, під назвою "Свобода або смерть" є в списку забороненої до поширення в Білорусі екстремістської літератури, що дало підставу суду в Барановичах пред'явити росіянину звинувачення в поширенні екстремістських матеріалів.

Як повідомляли, в Білорусі російського священика звинуватили в сутенерстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram