ГоловнаСвіт

Bloomberg назвав трьох кандидатів на зміну Медведєву

Влада РФ шукає кандидата, який став би більш рішучим управлінцем і зміг би оживити економіку Росії.

Bloomberg назвав трьох кандидатів на зміну Медведєву
Фото: aukett-heese.com

Останнім часом у керівництві Росії почалася метушня через лобіювання кандидата на зміну прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, який може залишити свій пост після виборів президента.

Про це пише агентство Bloomberg

Джерела агентства в найближчому оточенні президента Путіна кажуть, що серед кандидатів у прем'єри називають керівника Банку Росії Ельвіру Набіулліну, мера Москви Сергія Соб'яніна і міністра промисловості і торгівлі Дениса Мантурова.

За словами співрозмовників агентства, шукають кандидата, який став би більш рішучим управлінцем і зміг би оживити економіку Росії. Видатні представники бізнесу та їхні союзники в уряді вже почали вивчення можливих кандидатів на участь у президентських виборах 2024 року, хоча це ще поки далека перспектива, кажуть джерела.

Путін розпустить уряд і призначить нового прем'єр-міністра після перемоги на виборах президента 2018 року, відзначає агентство. Його вибір може стати знаком, кого він хоче бачити своїм наступником, вважає Bloomberg.

Агентство розглядає посилення напруження у верхах на тлі розколу російських еліт через справи екс-міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва. Медведєв і Улюкаєв були давніми соратниками, обидва є прихильниками вільного ринку, прем'єр відзначав, що справа проти його міністра виявилася "понад його розуміння". Останнім часом Медведєва критикує російський бізнес за його нездатність послабити контроль Ігоря Сечіна й інших керівників російських держкомпаній над російською економікою, додає агентство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram