ГоловнаСвіт

Стрілець із Лас-Вегаса намагався підірвати танкер з реактивним паливом, - CNN

Убивця промахнувся.

Стрілець із Лас-Вегаса намагався підірвати танкер з реактивним паливом, - CNN
Стивен Пэддок
Фото: Newsone

Слідчі виявили нові подробиці масового вбивства в Лас-Вегасі: стрілець Стівен Педдок підготував спеціальні запалювальні кулі для стрільби по великому резервуару з реактивним паливом неподалік від сусіднього аеропорту, однак не влучив ними в танкер.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на два джерела в правоохоронних органах.

"Нападник у Лас-Вегасі - Стівен Педдок - стріляв спеціальними "запалювальними" кулями по резервуару з паливом об'ємом 2 тисячі тонн, що, за версією слідчих, було спробою спровокувати вибух", - ідеться в матеріалі.

При цьому повідомляють, що патрони зі спеціальними кулями, призначеними для займання місця, куди вони потрапляють, були знайдені в готельному номері, який винаймав нападник. Залишки куль були також виявлені в ґрунті безпосередньо біля резервуара, який розташований поряд з міжнародним аеропортом Маккеррен.

Раніше повідомляли, що Педдок стріляв по резервуару з реактивним пальним, двічі влучивши в нього звичайними патронами, коли він одночасно розстрілював людей на концерті з 32-го поверху свого готелю. При цьому не вказували, що нападник використовував спеціальні запалювальні кулі.

Нагадаємо, що в ніч на 2 жовтня 64-річний Стівен Педдок розстріляв із автоматичної зброї глядачів фестивалю кантрі-музики, який проходив просто неба на бульварі Лас-Вегас-Стріп. Стрілець діяв сам і, за словами шерифа, наклав на себе руки до прибуття поліції. Терористичне угруповання "Ісламська держава" заявила про свою причетність до інциденту, але ФБР не знайшло зв'язку між стрільцем і ІДІЛ. Жертвами Педдока стали 59 осіб, ще 527 отримали поранення.

Інцидент зі стріляниною викликав найбільшу кількість жертв від вогнепальної зброї в сучасній історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram