ГоловнаСвіт

Парламент Каталонії охороняють озброєні поліцейські

Влада Каталонії пояснила запобіжні заходи "міркуваннями безпеки".

Парламент Каталонії охороняють озброєні поліцейські
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Напередодні звернення каталонського лідера Карлеса Пучдемона біля парламенту в будівлі уряду Каталонії була розміщена озброєна поліція.

Про це повідомляє ВВС. З раннього ранку вівторка каталонська поліція перекрила парк Ciutadella в Барселоні і розмістила кілька поліцейських фургонів біля входів і поряд із парламентом.

Влада регіону заявила, що такі заходи вжили "з міркувань безпеки" після масових демонстрацій у неділю, 8 жовтня, проти планів уряду Каталонії відокремитися від Іспанії.

Сьогодні ввечері президент Каталонії Карлес Пучдемон має виступити зі зверененням до парламенту, під час якого він може оголосити односторонню декларацію незалежності регіону від Іспанії.

Нагадаємо, влада автономної іспанської області Каталонії організувала референдум про незалежність. Голосування ще до його початку визнав незаконним конституційний суд Іспанії, але, попри це, в ньому взяли участь близько 3 млн осіб. Референдум не визнав ні Мадрид, ні європейська влада. За твердженням уряду Каталонії, близько 90% тих, хто голосував, висловилися за відокремлення від Іспанії.

Україна вважає референдум незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram