ГоловнаСвіт

Кремль планує запустити близько 100 анонімних політичних Telegram-каналів, - РБК

Telegram-канали будуть спрямовані на формування порядку перед президентськими виборами.

Кремль планує запустити близько 100 анонімних політичних Telegram-каналів, - РБК
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

У регіонах Росії запустять близько 100 анонімних політичних Telegram-каналів, які будуть спрямовані на формування порядку денного перед президентськими виборами.

Про це повідомляє РБК із посиланням на джерело, близьке до розробки проекту, і співрозмовника, близького до внутрішньополітичного блоку Кремля.

До кінця жовтня Telegram-канали повинні запустити в Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі, П'ятигорську, Краснодарі, Самарі, Мурманську, Орлі, Омську, Махачкалі, Тюмені, Вологді та Новосибірську, заявив співрозмовник, близький до адміністрації президента. Один зі співрозмовників видання сказав, що до цього списку додадуть ще 10 міст.

РБК ознайомився з концепцією проекту з просування Telegram-каналів перед виборами. За інформацією видання, проект готувала компанія-підрядник, його справжність підтвердили РБК джерело, близьке до розробки проекту, і джерело, близьке до компанії. Компанію, що займалася розробкою концепції, не називають.

Співрозмовник РБК уточнив, що в кожному з міст запустять по чотири-п'ять каналів. Кожним із них буде займатися команда з трьох-п'яти осіб. 

"Цільова аудиторія - жителі російських міст віком від 20 до 50 років. Це основні користувачі мессенджера", - відзначило джерело у внутрішньополітичному блоці Кремля. За словами співрозмовника РБК, фінансувати канали будуть регіони, а за їх ідеологію відповідатиме адміністрація президента. На кожен "середній" канал будуть щомісяця витрачати від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. "Хороший канал коштує від 100 тисяч до 200 тисяч рублів. Ідеться про кошти, які спрямовують на виплату авторських гонорарів", - розповіло джерело.

Співрозмовник видання пояснив, що вести канали будуть журналісти з регіональних ЗМІ і співробітники прес-служб. "Наповнення телеграм-каналів належатиме до їхніх посадових обов'язків", - уточнило джерело. Таким чином влада заощадить на витратах.

Передбачають, що Telegram-канали в регіонах закриють навесні-влітку наступного року, розповіло джерело, близьке до внутрішньополітичного блоку Кремля.

Як повідомляли в серпні, Кремль використовує сервіс знайомств "Мамба" для підвищення явки на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram