ГоловнаСвіт

У Кенії бойовики відкрили вогонь по автобусах зі студентами, є загиблі

За непідтвердженою інформацією, за нападом стоїть угрупування "Аш-Шабаб".

У Кенії бойовики відкрили вогонь по автобусах зі студентами, є загиблі
Архив
Фото: EPA/UPG

Бойовики відкрили вогонь по транспортних засобах, які перевозили студентів кенійського Технічного університету Момбаса в прибережному окрузі Квал у Кенії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в поліції і свідків.

У результаті стрілянини загинули дві співробітниці університету, кілька студентів отримали поранення.

Крім того, поранення отримали водій і двоє правоохоронців.

"Автобус перевозив студентів TUM (Технічного університету Момбаси) з їхніх гуртожитків у кампус в Укунді на заняття і їхав у супроводі фургона, в якому перебували деякі співробітники університету і двоє поліцейських", - заявили в правоохоронних органах.

Зазначають, що в нападі брали участь до 10 бойовиків. Один свідок розповів Рейтер, що він і ще кілька студентів кинулися зі свого автобуса, щойно почули звуки стрілянини. За їхніми словами, на землі лежали закривавлені тіла студентів.

Рейтер зазначає, що зазвичай за атаками поблизу сомалійського-кенійського кордону стоїть ісламістське угруповання "Аш-Шабаб".

"Аш-Шабаб" ("Молодіжний рух моджахедів") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі і за її межами, союзник терористичної організації "Аль-Каїда". Має на меті створення суспільства, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо й інтернет. Діяльність "Аш-Шабаб" визнали екстремістською і заборонили в низці країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram