ГоловнаСвіт

США відправили в Пуерто-Рико літак з грошима

Після урагану "Марія" в країні виник гострий дефіцит готівки.

США відправили в Пуерто-Рико літак з грошима
Фото: EPA/UPG

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі відреагував на прохання банкірів Пуерто-Рико запобігти дефіциту готівки після урагану "Марія" і відправив на острів літак з доларами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

"Ми думали, що готівка буде проблемою. З такими масштабами ми ніколи не стикалися", - заявив виконавчий голова ради директорів найбільшого в Пуерто-Рико банку Banco Popular Ричард Керріон. Яка саме сума була доставлена, Керріон не уточнив.

За його словами, корпоративні клієнти відправляли в банки запити про надання готівки у зв'язку з необхідністю виплачувати зарплати, а банкам не вистачало броньованих інкасаторських автомобілів, щоб задовольнити попит. Коли під'єднали генератори і деякі банкомати відновили роботу, до них вишикувалися величезні черги.

Станом на 9 жовтня енергопостачання острова не відновлено, 90% населення продовжують жити без електроенергії, закрито половину банківських відділень, близько двох третин банкоматів не працюють.

Нагадаємо, 20 вересня на Пуерто-Рико обрушився найсильніший ураган за останні 80 років. Ураган зірвав дахи будинків і повністю знеструмив острів, а також спричинив сильну повінь.

Напередодні "Марії" присвоїли найвищу, п'яту категорію ураганів. Стихійне лихо призвело до загибелі щонайменше двох осіб на островах Карибського моря, а також до значних руйнувань. Зокрема, на острові Домініка, за словами місцевої влади, було знищено все, "що можна купити за гроші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram