ГоловнаСвіт

Трамп сформулював пріоритети імміграційної політики

Він вимагає їхнього ухвалення в обмін на продовження програми захисту "покоління мрійників".

Трамп сформулював пріоритети імміграційної політики
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп скерував у Конгрес список пріоритетів Білого дому у сфері імміграції.

Як повідомляє "Голос Америки", вимоги включають радикальний перегляд системи видачі дозволів на проживання (грін-карт), прийняття на роботу 10 тисяч додаткових співробітників імміграційної служби і будівництво обіцяної Трампом стіни на південному кордоні країни.

Білий дім, зокрема, вимагає, щоб отримувати грін-карти на підставі родинних зв'язків могли тільки дружини і неповнолітні діти американських громадян і власників посвідки на проживання. Крім того, він наполягає на створенні імміграційної системи, заснованої на балах. Білий дім також заявив, що хоче збільшити збори на прикордонних переходах, спростити депортацію членів банд і дітей без супроводу і переглянути систему надання притулку. Крім того, він вимагає нових заходів боротьби з "містами-притулками", які не діляться інформацією з федеральною імміграційною службою.

Демократи рішуче виступають проти багатьох вимог, викладених у списку адміністрації. У спільній заяві лідер демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі і її колега в Сенаті Чак Шумер відзначили, що вимоги далеко за рамки розумних.

Представники адміністрації Трампа говорять, що президент наполягатиме на схвалення цих вимог в обмін на підтримку законопроекту про продовження Програми відкладеної дії для прибулих у США дітей. Програма, запроваджена за часів президента Барака Обами, захистила сотні тисяч молодих людей від депортації і дозволила їм легально продовжувати роботу у США. У вересні Трамп оголосив про поступове згортання програми, але дав Конгресу шість місяців на розробку законодавчого рішення для виправлення ситуації.

Конгресмен-демократ Хоакін Кастро звинуватив адміністрацію у спробах "використовувати «мрійників» як важіль впливу на переговорах для досягнення цілей адміністрації з депортацій і затримань". "Конгрес повинен відкинути цей збочений список політичних побажань, спрямований проти іммігрантів, - сказав він. - Іммігранти - це люди. Ми повинні виробляти політику, в рамках якої з ними будуть поводитися як з людьми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram