ГоловнаСвіт

Телеканал "Звезда" видалив матеріали зі словами "майора ЗСУ" про українські "Буки" і збитий "Боїнгу"

Нотатки про "майора" з посиланням на "Звезду" опублікували близько 40 російських ЗМІ.

Телеканал "Звезда" видалив матеріали зі словами "майора ЗСУ" про українські "Буки" і збитий "Боїнгу"

Із сайту російського телеканалу "Звезда" видалили три замітки про майора Збройних Сил України, який нібито втік у Росію і попросив про російське громадянство. Із посиланням на свідчення цієї людини "Звезда" стверджувала, що малайзійський "Боїнг", що розбився в Донецькій області 2014 року, був збитий з українського зенітно-ракетного комплексу "Бук", повідомляє Медуза.

В останній із цих заміток було опубліковано відео. За твердженням "Звезды", в ньому знято майора Юрія Батурина, начальника командного пункту військової частини 1215 Збройних Сил України.

Батурин розповів, що після катастрофи "Боїнга" через його командний пункт проїжджав "Бук" з машинами супроводу з 156-го ракетного полку (базується в місті Золотоноша Черкаської області України). За словами майора, водії колони розповіли йому, що "перебазовувалися в ту точку, звідки було зроблено постріл". Через командний пункт Батурина вони проїжджали дорогою назад.

Нотатки про майора з посиланням на "Звезду" опублікували близько 40 інших російських ЗМІ, включаючи ТАСС, "Лайф" і "Вести.ру".

Нагадаємо, у 2014 році телеканал "Звезда" "довів" використання фосфорних бомб під Слов'янськом кадрами боїв в Іраку.

У жовтні 2014-го телеканал "Звезда" опублікував матеріал про загибель у Донецьку спецпризначенця з Самари  Максима Медведя. Пізніше із сайту матеріал видалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram