ГоловнаСвіт

У США звинуватили трьох осіб у спробах організації терактів у Нью-Йорку

Підозрювані хотіли діяти від імені терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ)

У США звинуватили трьох осіб у спробах організації терактів у Нью-Йорку
Нью-Йорк
Фото: citypicture.ru

Мін'юст США звинуватив трьох осіб - громадян США, Канади та Філіппін - в спробах організації серії терактів в Нью-Йорку влітку 2016 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті американського Мін'юсту.

Всі троє були заарештовані, один з них визнав свою провину.

Як випливає з повідомлення, підсудними є 19-річний громадянин Канади Абдулрахмана ель-Бахнасаві, 19-річний громадянин США Тала Харуна, проживає в Пакистані, і 37-річний громадянин Філіппін Рассела Саліка. Вони, за даними відомства, планували здійснити атаки в місцях масового скупчення людей у Нью-Йорку під час священного для мусульман місяця Рамадан (у період з 6 червня по 5 липня 2016 року).

Повідомляється, що підозрювані хотіли діяти від імені терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Плановані атаки включали в себе підриви на Тайм-сквер, в нью-йоркському метро і на концертних майданчиках.

Згідно з даними слідства, для здійснення терористичних атак підозрювані придбали матеріали для виготовлення вибухівки, орендували в передмісті приміщення для підготовчих робіт, а також здійснювали грошовий переказ з Філіппін в США для фінансування своїх незаконних дій. У повідомленні Мін'юсту також вказується, що обвинувачені користувалися мессенджерами для зв'язку.

Нагадаємо, що раніше на цьому тижні 64-річний бухгалтер Стівен Педдок влаштував стрілянину по відвідувачах фестивалю кантрі-музики з вікна 32-го поверху готелю в Лас-Вегасі. При атаці загинули 59 людей, більш ніж 500 отримали поранення. Після стрілянини чоловік наклав на себе руки.

Відповідальність за напад Стівена Педдока взяло на себе угруповання ІДІЛ. Однак ФБР зв'язків стрілка з терористами не виявила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram