ГоловнаСвіт

Керівники Facebook, Twitter і Google розкажуть на Конгресі США про втручання РФ у президентські вибори

Слухання повинні пройти 1 листопада.

Керівники Facebook, Twitter і Google розкажуть на Конгресі США про втручання РФ у президентські вибори
Фото: betterworldcampaign.org

Керівників компаній Facebook, Twitter і Google офіційно запросили виступити на слуханнях в комітеті Конгресу США з розвідки, присвячених розслідуванню російського втручання в президентську кампанію 2016 року, повідомляє Голос Америки.

Слухання повинні пройти 1 листопада. Того ж дня пройдуть слухання і в комітеті з розвідки Сенату США.

Представники Twitter і Facebook вже заявили про те, що готові відповісти на питання сенаторів. Керівництво Google поки що не підтвердило свою участь.

У Конгресі вважають, що проведення відкритих слухань дозволить громадськості дізнатися, які саме платформи використовувалися іноземними гравцями під час виборчої кампанії 2016 року.

На думку члена комітету з розвідки Палати представників Адама Шиффа, співпраця з технологічними компаніями дозволить очистити соціальні мережі від політичного впливу "зарубіжних гравців".

"Завдяки цій співпраці комітет з розвідки зможе ідентифікувати російські "ферми тролів", передавши цю інформацію соціальним мережам. Ці сторінки потім будуть видалені", - сказав він.

У вересні Facebook повідомила, що пов'язані з Росією користувачі купили 3000 політичних оголошень у США в 2015 і 2016 році. За інформацією соцмережі, близько 10 млн осіб у США бачили рекламні оголошення. Соціальна мережа передала Конгресу США текст цих оголошень. Їх точний зміст залишається невідомим, однак у Facebook уточнили, що більшість з них стосувалися гострих соціальних і політичних тем, включаючи права ЛГБТ, расові питання і права на зброю.

Пізніше соціальна мережа повідомила, що найме тисячу співробітників для перевірки політичної реклами.

Пізніше Twitter заблокував 200 акаунтів у справі про втручання РФ у американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram