ГоловнаСвіт

Число дзвінків про замінування в Москві перевищило 30 за півтори години

Частина дзвінків здійснювалася з Бельгії.

Число дзвінків про замінування в Москві перевищило 30 за півтори години
Фото: twitter.com/Pupshev

Екстреним службам у Москві за півтори години надійшло понад 30 дзвінків про бомби, закладені в громадських місцях.

Про це повідомляє ТАСС

Повідомлення почали надходити близько 10:00 і тривають досі. "Кожне з них перевіряють, проводять евакуацію", - зазначив співрозмовник агентства.

Пізніше стало відомо, що через анонімні повідомлення про бомби в підмосковних Люберцях евакуювали дві школи. Після анонімного повідомлення про бомбу також евакуювали будівлю уряду Московської області.

Напередодні голова ФСБ Олександр Бортніков повідомив, що за організацією масових неправдивих дзвінків про бомби у 50 регіонах Росії стоять четверо росіян. За інформацією ФСБ, вони перебувають за кордоном, а дзвінки здійснюють за допомогою IP-телефонії. При цьому в них є спільники на території Росії.

Бортніков додав, що збитки від анонімних дзвінків у перші дні становили понад 300 млн рублів. Вони почалися на початку вересня і тривають досі. Визначити точне місце перебування організаторів дзвінків неможливо, зауважив голова ФСБ. За інформацією "Комерсанта", слідство схиляється до версії про те, що за анонімними повідомленнями про бомби стоять прихильники терористичного угруповання "Ісламська держава". Частина дзвінків здійснювалася з Бельгії.

Нагадаємо, раніше в Росії заявили, що більш ніж 90% дзвінків про фальшиве мінування надходили з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram