ГоловнаСвіт

Генпрокуратура ФРН не знайшла доказів шпигунства з боку США і Британії

Не було виявлено "ніяких переконливих доказів цілеспрямованої розвідувальної діяльності".

Генпрокуратура ФРН не знайшла доказів шпигунства з боку США і Британії
Архив
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура Німеччини закрила розслідування у справі про можливий "телефонний" шпіонаж проти німецьких громадян з боку американських і британських спецслужб за недостатністю доказів.

Про таке рішення повідомляють на офіційному сайті відомства

"Розслідування про можливі масові збори телекомунікаційних даних населення Німеччини британськими та американськими розвідувальними службами завершено", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі наголошують, що не було виявлено "ніяких переконливих доказів цілеспрямованої розвідувальної діяльності" зазначених агентств проти Федеративної Республіки Німеччини, так само як інших правопорушень з їхнього боку.

Нагадаємо, перевірку було розпочато в 2013 році після викривальних заяв колишнього співробітника Агентства національної безпеки (АНБ) США Едварда Сноудена.

"Систематичного і масового" стеження через німецькі телефонні та інтернет-лінії, як вирішили прокурори і комісія Бундестагу, не було. Щодо прослуховування мобільного телефону канцлера ФРН Анґели Меркель, то це питання було з'ясовано ще в 2015 році.

Нагадаємо, коли Меркель дізналася про це, вона заявила тодішньому президентові США Бараку Обамі, що "з друзями так не поводяться", проте до великомасштабного скандалу справа не дійшла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram