ГоловнаСвіт

Навальний анонсував всеросійську акцію протесту на день народження Путіна

В учасників акції дві вимоги: "політична конкуренція і допуск Навального на вибори".

Навальний анонсував всеросійську акцію протесту на день народження Путіна
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиційний політик Олексій Навальний оголосив про проведення акції протесту по всій Росії 7 жовтня, в день народження президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться на його сайті

"Наші штаби по всій країні (зараз їх 80) організовують пікети (це та форма публічного заходу, на які ми встигли подати заявки після арешту мого і Волкова)", - йдеться на сайті Навального.

У Москві прихильники політика подали заявку на мітинг, проте отримали відмову. У повідомленні на сайті Навального вказується, що в учасників акції дві вимоги: "політична конкуренція і допуск Навального на вибори".

Сам Навальний зараз відбуває адміністративний арешт на 20 діб за звинуваченням у закликах до неузгодженої акції протесту. Рішення про це прийняв Симоновський районний суд Москви.

7 жовтня штаби Навального в різних містах Росії організують пікети з вимогою звільнити Навального і голову його федерального штабу Леоніда Волкова з-під адміністративного арешту, допустити Навального до виборів і "дати Навальному нормально вести кампанію".

Восени Навальний проводить серію зустрічей зі своїми прихильниками в різних регіонах Росії. Акції відбулися в Омську, Хабаровську, Владивостоку й інших містах.

Раніше Навальний проводив акції протесту під гаслом проти корупції 26 березня і 12 червня. У Москві та Петербурзі мітинги були не узгоджені і завершилися масовими затриманнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram