ГоловнаСвіт

У підозрюваного в убивстві шведської журналістки знайшли відео з обезголовленими жінками

Творець найбільшого в світі приватного підводного човна заперечує причетність до вбивства журналістки.

У підозрюваного в убивстві шведської журналістки знайшли відео з обезголовленими жінками
Питер Мадсен
Фото: EPA/UPG

У інженера Пітера Мадсена, творця і капітана найбільшого у світі приватного підводного човна "Наутілус", підозрюваного в убивстві шведської журналістки Кім Валль, знайшли відео, на якому обезголовлюють жінок.

Про це повідомляє ВВС.

Відеозапис виявили на жорсткому диску, який, як передбачають, належить Мадсену. Він сам це заперечує і каже, що жорсткий диск був загальним у лабораторії, де він працював.

Свою причетність до вбивства журналістки Мадсен відкидає. За його словами, жінка загинула в результаті нещасного випадку на його підводному човні - їй на голову впав 70-кілограмовий люк. Тіло журналістки без кінцівок і голови знайшли біля берега Копенгагена через 11 днів після того, як Валль ступила на борт підводного човна до Мадсена.

Вона планувала написати матеріал про винаходи Мадсена та 10 серпня піднялася на борт "Наутілуса" в порту Копенгагена. Планувалося, що судно туди повернеться, однак цього не відбулося, а пізніше стало відомо про те, що підводний човен затонув. Її власника врятували, проте Валль з ним не було.

Спочатку Мадсен стверджував, що не причетний до зникнення Валль. За його словами, він висадив її незадовго до того, як підводний човен затонув. Пізніше він змінив свої свідчення і повідомив, що Валль загинула на підводному човні в результаті нещасного випадку, а він намагався "поховати її в морі". Затонулий підводний човен підняли з дна, тіла журналістки там не знайшли. Пізніше її тіло без голови, рук і ніг виявили біля берега Копенгагена

За версією слідства, Мадсен убив Валль, коли вони перебували на підводному човні, а потім затопив судно, щоб приховати сліди вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram