ГоловнаСвіт

Греція дозволила видати США підозрюваного у відмиванні $4 млрд росіянина

У Росії проти росіянина також порушено кримінальну справу.

Греція дозволила видати США підозрюваного у відмиванні $4 млрд росіянина
Александр Винник
Фото: therunet.com

Суд у Греції схвалив запит про видачу США росіянина Олександра Винника, затриманого за підозрою у відмиванні $4 млрд через біткойни. 

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на адвоката Іліаса Спірліадіса.

"Суд прийняв рішення задовольнити запит США про екстрадицію Винника, але ми його оскаржимо у Верховному суді Афін. Тому прийняте сьогодні рішення не остаточне", - заявив адвокат.

Влада Греції затримала Винника спільно з владою США 26 червня. Його підозрюють у тому, що в 2011 році через транзакції біткойнів він відмив щонайменше $4 млрд. Своєї вини росіянин не визнає.

Мін'юст США пред'явив Виннику звинувачення і заявив, що він відмивав гроші за допомогою найбільшої біткойн-біржі BTC-e. Представники біржі, своєю чергою, заявили, що Винник ніколи з ними не співпрацював. При цьому 25 липня в дата-центр BTC-e прийшли співробітники ФБР і вилучили все обладнання.

У Росії проти Винника також порушили кримінальну справу. Російські правоохоронні органи його заочно заарештували і пред'явили обвинувачення за частиною 3 статті 159 КК РФ (шахрайство, вчинене особою з використанням свого службового становища, а також у великому розмірі). 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram