ГоловнаСвіт

Міноборони РФ повідомило про вбивство в Сирії 12 командирів "Фронту ан-Нусра"

Лідер терористичного угруповання перебуває в критичному стані.

Міноборони РФ повідомило про вбивство в Сирії 12 командирів "Фронту ан-Нусра"
Фото: www.1news.az

У Сирії вбито 12 польових командирів терористичного угруповання "Фронт ан-Нусра" .

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заяву Міноборони РФ. Це сталося після удару російської авіації.

Лідер угруповання Абу Мухаммад аль-Джулані отримав важкі поранення і перебуває в критичному стані. Він втратив руку, розповів офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков із посиланням на інформацію декількох незалежних джерел.

Російські літаки Су-34 і Су-35 завдалили авіаудару 3 жовтня, повідомили в російському оборонному відомстві. Місце перебування терористів встановили під час спецоперації.

"Після підтвердження з декількох каналів даних про прибуття терористів і початок наради командування російського угруповання військ у Сирії прийняло рішення про завдання повітряного удару", - розповів Конашенков.

Усього, за даними Міноборони РФ, вбито понад 60 терористів угруповання. Серед польових командирів виявився один із помічників лідера угруповання - начальник служби безпеки угруповання Ахмад аль-Гіза.

У березні 2016 року було оголошено про дії в Сирії російських Сил спеціальних операцій. Військові цього підрозділу відслідковують місце перебування терористичних угруповань і координують авіаудари.

Наприкінці вересня Міноборони повідомило про вбивство п'ятьох командирів "Фронту ан-Нусра" в сирійській провінції Ідліб. До цього стало відомо, що члени угруповання спробували захопити взвод російської військової поліції, що складається з 29 осіб. У результаті операції постраждали троє російських військових.

Нагадаємо, напередодні МЗС Туреччини закликало не закривати очі на удари ВПС РФ і Сирії по Ідлібу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram