ГоловнаСвіт

Каталонія проголосить незалежність в односторонньому порядку найближчими днями, - Пучдемон

На цей момент між Мадридом і адміністрацією Каталонії немає жодних контактів.

Каталонія проголосить незалежність в односторонньому порядку найближчими днями, - Пучдемон
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Президент Женералітету Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що незалежність цього регіону від Іспанії буде проголошено в односторонньому порядку найближчими днями.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У своєму першому інтерв'ю після недільного референдуму він заявив, що уряд Каталонії зробить відповідні кроки "до кінця цього - на початку наступного тижня".

На питання про те, що каталонська влада має намір робити, якщо Мадрид візьме управління провінцією під свій прямий контроль (що дозволяється конституцією Іспанії) чи заарештує його самого, Пучдемон відповів, що це було б "помилкою, яка змінить усе".

Він також додав, що на цей момент між Мадридом і його адміністрацією немає жодних контактів, і висловив свою незгоду із заявою Європейської комісії, яка назвала події в Каталонії внутрішньою справою Іспанії.

Раніше король Іспанії Філіп VI назвав поведінку влади Каталонії безвідповідальною і небезпечною. За його словами, вона може поставити під загрозу економічну стабільність Іспанії. Філіп VI закликав народ до єдності і наполягає на тому, що референдум був незаконним, а його проведення свідчить про "неприйнятну нестачу лояльності з боку керівників регіону".

Нагадаємо, влада автономної іспанської області Каталонії організувала референдум про незалежність. Голосування ще до його початку визнав незаконним конституційний суд Іспанії, але , попри це, в ньому взяли участь близько 3 млн осіб. Референдум не визнаний ні Мадридом, ні європейською владою. За твердженням уряду Каталонії, близько 90% учасників голосування висловилися за відокремлення від Іспанії.

Україна вважає референдум незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram