ГоловнаСвіт

У парламенті Канади закликали розширити антиросійські санкції

"Акт Магнітського" дасть Канаді можливість притягати до відповідальності іноземців-корупціонерів.

У парламенті Канади закликали розширити антиросійські санкції
Фото: kp.ua

Канаді слід прийняти "акт Магнітського", який дозволить накладати санкції на порушників прав людини і корупціонерів по всьому світу, в тому числі - в Росії.

Про це під час представлення законопроекту в федеральному парламенті Канади заявив його автор, депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан, повідомляє Укрінформ.

За його словами, Канада постійно виступає проти порушень прав людини в усьому світі, але не завжди робить конкретні кроки для покарання винних.

"Канада завжди багато говорить, але не завжди втілює свої слова в реальність. Цей закон дасть можливість змінити це", - сказав Безан.

Він розкритикував політику примирення агресора, яку Канада певний час застосовувала щодо президента РФ Володимира Путіна.

Безан зазначив, що "акт Магнітського" дасть Канаді можливість притягати до відповідальності іноземців-корупціонерів.

США прийняли "закон Магнітського" в кінці 2012 року. Обмеження вводять персональні санкції щодо громадян, які влада США вважає причетними до порушення прав людини і принципу верховенства права в Росії. Санкції обмежують в'їзд на територію США і дозволяють заблокувати фінансові активи в деяких банках.

Нагадаємо, що в грудні США розширили дію "закону Магнітського" на весь світ. Раніше він стосувався тільки громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram