ГоловнаСвіт

ЄБРР вирішив залишити в Росії лише два своїх офіси

Банк заморозив інвестиції в нові проекти в РФ в липні 2014 року через російсько-український конфлікт.

ЄБРР вирішив залишити в Росії лише два своїх офіси
Фото: www.microdinero.com

Офіси Європейського банку реконструкції та розвитку залишаться тільки в Санкт-Петербурзі і Москві. Раніше ЄБРР вирішив не відновлювати фінансування нових проектів в Росії, повідомляє Немецкая волна.

До кінця першого кварталу 2018 року закриються регіональні представництва банку в Єкатеринбурзі, Красноярську, Ростові-на-Дону, Владивостоці та Самарі, сказав агентству Reuters  директор банку з комунікацій Джонатан Чарльз.

Банк заморозив інвестиції в нові проекти в РФ в липні 2014 року через російсько-український конфлікт. У травні 2017 року більшість акціонерів ЄБРР висловилися за те, щоб поки що не відновлювати фінансування. Міністр економіки РФ Максим Орєшкін у відповідь на це заявив, що тоді Росія не братиме участі в докапіталізації ЄБРР і переорієнтується на інші банки розвитку, повідомляв "Комерсант".

Після заморозки нових інвестицій ЄБРР продовжив виділяти гроші на проекти, які були узгоджені в 2012-2014 роках. На травень 2017 року в банку було 169 проектів в Росії на 3,8 млрд доларів, включаючи ще не отримані транші, в тому числі 888 млн доларів в інфраструктурних проектах. Всього з 1992 року в Росії було профінансовано близько 800 проектів на суму понад 26 млрд доларів.

Нагадаємо, в червні ЄБРР виділив $30 млн для прямих інвестицій в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram