ГоловнаСвіт

У США українця підозрюють у шахрайстві з криптовалютами

Найближчим часом справу буде розглядати федеральний окружний суд Брукліна.

У США українця підозрюють у шахрайстві з криптовалютами

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США вперше висунула звинувачення в махінаціях з розміщенням цифрової валюти бізнесменові, вихідцю з України Максиму Заславському, а також двом компаніям REcoin і Diamond Reserve Club.

Про це повідомляє Republic із посиланням на заяву SEC.

Заславський позиціонував REcoin як першу у світі криптовалюту, яка забезпечена нерухомістю. Виручені за токени кошти передбачалося, за його словами, вкладати в ринок нерухомості. Аналогічна ситуація була з DRC World; ця компанія, як стверджувалося, інвестує кошти в алмази і діаманти.

SEC вважає, що фактично компанії Заславського не вели жодної діяльності і не здійснювали бізнес-операцій. Регулятор підкреслює, що під час збору грошей Заславський заявляв інвесторам про наявність команд брокерів і юристів, однак фактично його компанії нікого не наймали. REcoin, за даними SEC, зібрала заледве $300 тисяч, хоча бізнесмен оголошував про залучення $2-4 млн.

Заславський назвав звинувачення безпідставними і пообіцяв "воювати" з регулятором у судах. Він підкреслив, що проекти ведуться не за зібрані гроші, а за його власні кошти, а гроші інвесторів використовуються лише для формування резервів. Бізнесмен також заявив, що всі інвестори можуть будь-якої миті забрати свої кошти.

На цей момент компаніям Заславського загрожує лише заборона на діяльність і штраф, також вони будуть зобов'язані повернути залучені гроші. При цьому SEC за потреби може передати матеріали в прокуратуру для початку кримінального переслідування.

Найближчим часом справу по суті буде розглядати федеральний окружний суд Брукліна. SEC домоглася, що до рішення суду рахунки компаній і самого бізнесмена будуть заморожені.

Нагадаємо, в Україні вперше офіційно уклали угоду про купівлю нерухомості за криптовалюту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram