ГоловнаСвіт

Facebook найме тисячу осіб, щоб припинити спроби РФ та інших країн втручатися у вибори

Раніше Facebook передав Конгресу інформацію про російську рекламу.

Facebook найме тисячу осіб, щоб припинити спроби РФ та інших країн втручатися у вибори
Facebook
Фото: http://tsn.ua

Компанія Facebook найме тисячу осіб для перевірки оголошень, щоб протидіяти спробам Росії та інших країн використовувати соціальні мережі для втручання у вибори.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву компанії.

Раніше компанія заявила, що пов'язані з Росією люди в 2015-му і 2016 році купили близько трьох тисяч політичних оголошень, спрямованих на аудиторію в США перед президентськими виборами в цій країні. За оцінками, ці оголошення побачили в Facebook 10 млн осіб. Також повідомляли, що в деяких оголошеннях містився заклик вийти на акції протесту проти біженців і мітинги в підтримку Дональда Трампа.

The Washington Post повідомляла, що за публікацією політичної реклами могло стояти петербурзьке "Агентство інтернет-досліджень", власником якого називали бізнесмена Євгена Пригожина, "кухаря Путіна".

Раніше Facebook розповів, що, ймовірно, керовані з Росії сторінки опублікували в 2015-му і 2016 роках близько 2200 оголошень, які могли впливати на вибори президента в США. На ці "потенційно політичні" повідомлення було витрачено близько $100 тис. Пізніше стало відомо, що Facebook видалив 80% груп російської "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram