ГоловнаСвіт

Російського міністра культури рекомендували позбавити наукового ступеня

Дисертацію Мединського вважають позбавленою наукової цінності.

Російського міністра культури рекомендували позбавити наукового ступеня
Владимир Мединский
Фото: ugyalta.com

Більшість учасників експертної ради Вищої атестаційної комісії (ВАК) з історії підтримали вимогу позбавити міністра культури Росії Володимира Мединського наукового ступеня.

Про це у "Фейсбуці" написав експерт "Диссернета" Іван Бабицький.

Це рішення було прийнято всупереч рішенню вченої ради Білгородського державного університету, який раніше не знайшов підстав для позбавлення міністра ступеня і підтвердив наукову цінність його дисертації.

Тепер рішення експертної ради повинні підтримати президія ВАК і міністерство освіти і науки Росії.

Раніше спільнота "Диссернет" визнала, що дисертація Мединського "Проблеми об'єктивності у висвітленні російської історії другої половини XV-XVII століть" не має наукової цінності. Роботу міністра відправляли в дисертаційні ради Уральського федерального університету і МДУ імені Ломоносова, проте вона так і не була розглянута по суті.

Сам Мединський, відповідаючи на критику дисертації, відкинув претензії експертів і заявив, що "достовірного минулого не існує".

Нагадаємо, в жовтні 2016 року міністр культури РФ назвав "закінченою мерзотою" тих, хто сумнівається в героїзмі 28 панфіловців. У липні 2015 року Держархів РФ заявив, що знаменита історія про подвиг 28 червоноармійців-панфіловців була придумана журналістами. У доповіді Військової прокуратури СРСР ще у травні 1948 року повідомляли, що ця історія не відповідає дійсності і є вигадкою співробітників газети "Красная звезда".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram