ГоловнаСвіт

Іран розгорнув танки на кордоні з Іракським Курдистаном

Іран і Ірак організували військові навчання у відповідь на референдум про незалежність курдського регіону.

Іран розгорнув танки на кордоні з Іракським Курдистаном
КПП около города Хазир, 40 км от г.Эрбил, столицы региона Курдистан, северный Ирак, 20 октября 2016 .
Фото: EPA/UPG

Іран розгорнув на кордоні з Іракським Курдистаном десять танків.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на неназваного представника уряду автономного іракського регіону Курдистан.

Відзначають, що цей крок, імовірно, пов'язаний із спільними ірансько-іракськими військовими навчаннями, організованими у відповідь на референдум про незалежність курдського регіону.

"Танки видно з курдської сторони", - заявив співрозмовник агентства.

Минулими вихідними іранське телебачення повідомляло, що Іран і Ірак "узгодили заходи щодо встановлення прикордонної безпеки і залучення іракських сил, які будуть розміщені на прикордонних постах".

25 вересня на сепаратистському референдумі про державну незалежність Іракського Курдистану майже 76% учасників проголосували за проголошення власної держави. Раніше Верховний суд Іраку прийняв рішення про неможливість проведення цього референдуму.

Намір іракських курдів провести референдум розкритикували і іноземні держави. Зокрема, проти його проведення виступили Туреччина, Іран, ЄС і США.

Нагадаємо, минулого тижня Іракський Курдистан відмовився передавати контроль над своїми прикордонними переходами Багдаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram