ГоловнаСвіт

Британія закликала до стриманості щодо подій у Каталонії

"Це внутрішні події для Іспанії, іспанського уряду і народу".

Британія закликала до стриманості щодо подій у Каталонії
Филип Хэммонд

Міністр фінансів Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що заворушення під час референдуму про незалежність Каталонії - це внутрішнє питання, і закликав до стриманості.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Це внутрішні події для Іспанії, іспанського уряду та народу. Очевидно, що ми засуджуємо насильство, де б воно не відбувалося, і хочемо, щоб будь-які конституційні питання, якщо такі виникають, вирішувалися в конституційний спосіб", - заявив Хеммонд на радіо LBC.

"Дуже важливо підтримувати верховенство закону всюди, ми завжди будемо наполягати на стриманості в тому, як це робиться, але вирішувати ці проблеми повинні іспанський народ і іспанський уряд", - наголосив він.

Як повідомляли раніше, влада Каталонії заявила, що за незалежність проголосували 90% виборців. При цьому явка була невисокою - в голосуванні, за даними влади Каталонії, взяли участь 42,3% виборців.

Згідно з каталонським законом про референдум, прийнятим каталонським парламентом 6 вересня, а потім скасованим Конституційним судом Іспанії, парламент повинен провести засідання з питання про оголошення незалежності через дві доби після оголошення офіційних результатів референдуму. Спікер каталонського парламенту Карме Форкаделл скликала засідання представників усіх партій на 14:00 (за місцевим часом) понеділка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram