ГоловнаСвіт

"Барселона" вирішила зіграти з "Лас-Пальмасом" без глядачів (оновлено)

Суперник каталонців не підтримує референдум.

"Барселона" вирішила зіграти з "Лас-Пальмасом" без глядачів  (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Керівництво "Барселони" попросило Федерацію футболу Іспанії перенести матч 7-го туру Прімери проти "Лас-Пальмаса" через референдум у Каталонії, пише Marca.

Матч заплановано на 17:15 неділі за київським часом. Однак сьогодні також проходить референдум про незалежність Каталонії від Іспанії. Зараз в автономії ситуація напружена до межі - в результаті сутичок демонстрантів з поліцією постраждали кілька десятків людей.

Однак в федерації заявили, що мають намір проводити запланований матч. Винятком може стати лише повідомлення поліції про неможливість проведення такого заходу, який буде загрожувати безпеці уболівальників.

Лас-Пальмас вийде в футболках з нашитим прапором Іспанії в знак протесту проти референдуму.

Оновлення. Пізніше Marca повідомила, що весь склад "Барселони" одноголосно відмовився грати сьогоднішній матч. Крім того, Федерація футболу Каталонії призупинила проведення матчів у регіоні.

Оновлення 17:08. Протягом декількох годин перед матчем сторонам вдалося прийти до компромісу - матч буде зіграно, але на порожньому стадіоні "Камп Ноу". Якби "Барселона" в односторонньому порядку не вийшла б на поле, то їй могли б зарахувати технічну поразку, адже футболісти "Лас-Пальмаса" на матч прибули.

Уже став відомий стартовий склад Барселони: Тер Штеген, Серхіо Роберто, Піке, Маскерано, Альба, Бускетс, Пауліньо, Денис Суарес, Відаль, Мессі, Луїс Суарес.

У вересні парламент Каталонії ухвалив закон про референдум, що дозволяє 1 жовтня провести в автономній області голосування з питання незалежності. До цього регіональні влади розробили документ, згідно з яким про незалежність автономного співтовариства буде оголошено негайно в разі відмови центральної влади країни дозволити проведення референдуму про відокремлення від Іспанії. Незабаром після цього влада Іспанії взяла під контроль правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня. Також Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Каталонія - область на північному сході Іспанії, яка домагається відділення від королівства. Парламент Каталонії 9 листопада 2014-го проголосував за суверенітет. Декларація, яку підтримала більшість парламентаріїв, встановлювала термін у півтора року, протягом якого Каталонія повинна отримати незалежність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram