ГоловнаСвіт

В Австрії набула чинності заборона на нікаб і паранджу в громадських місцях

Закон називається "релігійно-нейтральним", хоча політично спрямований проти мусульманських хусток.

В Австрії набула чинності заборона на нікаб і паранджу в громадських місцях
Фото: EPA/UPG

В Австрії в неділю, 1 жовтня, набув чинності закон, який забороняє носіння головних уборів, масок і спецзасобів, що закривають обличчя в громадських місцях.

Закон, який ухвалено зусиллями Соціал-демократичної партії Австрії (SPÖ) і Австрійської народної партії (ÖVP), називається "релігійно-нейтральним", хоча політично спрямований проти паранджі і нікаба, пише "Немецкая волна".

Крім традиційних мусульманських предметів одягу та головних уборів, під заборону, зокрема, підпадають медичні та клоунські маски, балаклави і респіратори. Винятки поширюються на використання подібних елементів за медичними показаннями, під час виконання професійних обов'язків, а також, наприклад, на народних гуляннях і карнавалах.

Поліція має намір використовувати закон для боротьби з громадянами, які ухиляються від ідентифікації особистості. Для початку їм буде запропоновано зняти заборонений до носіння предмет одягу. У разі відмови порушникові загрожує штраф в розмірі до 150 євро.

Подібна заборона на носіння в публічних місцях одягу, що закриває обличчя, діє у Франції та Бельгії з 2011 року. Більш того, влітку 2016 року мери кількох курортних міст Франції заборонили мусульманкам носити буркіні - повністю закриті купальники з хустками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram