ГоловнаСвіт

Демонстрація неонацистів у шведському Гетеборзі завершилася сутичками

Угруповання NMR не заборонене у Швеції.

Демонстрація неонацистів у шведському Гетеборзі завершилася сутичками
Фото: EPA/UPG

Демонстрація неонацистів у шведському місті Гетеборзі закінчилася сутичками з антифашистами і з поліцією, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Угруповання "Північний рух опору" (NMR) планувало провести в суботу марш через центр Гетеборга. За словами представника поліції, сутички між поліцейськими й озброєними щитами активістами NMR почалися після того, як учасники маршу спробували відійти від установленого для них маршруту.

Десятки людей затримали, у тому числі лідера угруповання, повідомляє шведська преса. Наскільки відомо, серед затриманих є і активісти, які протестували проти демонстрації неонацистів.

На марш у Гетеборг прибуло кілька сотень неонацистів, а також антифашистів, які протестували проти них і вишикувалися вздовж маршруту ходи. Деякі газети у Швеції повідомляють, що бійка почалася після того, як у неонацистів полетіло каміння, а ті, зі свого боку, спробували пробитися через загорожі поліції.

За словами представників влади, дозвіл на проведення маршу минув о 15:00 за місцевим часом, було затримано понад 30 осіб.

Угруповання NMR не заборонене у Швеції. На своєму сайті організація називається націонал-соціалістичною. Так називала себе партія Гітлера. Угруповання домагається припинення імміграції, а також бореться з "глобальною сіоністською елітою", як заявлено на її сайті. NMR також виступає за створення єдиної скандинавської держави разом із сусідніми країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram