ГоловнаСвіт

Німецькі "Зелені" погодилися на переговори про коаліцію

Новий уряд формуватимуть ХДС/ХСС, ВДП і "Союз-90"/"зелені".

Німецькі "Зелені" погодилися на переговори про коаліцію
Фото: EPA/UPG

Німецька партія "Союз-90"/"зелені" погодилася взяти участь у переговорах про формування коаліційного уряду з консервативним блоком у складі Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) і лібералів з Вільної демократичної партії (ВДП).

Як повідомляє "Німецька хвиля", рішення про це було прийнято в суботу, 30 вересня, на позачерговому з'їзді партії в Берліні. Окрім трьох делегатів зборів, які утрималися, всі решта проголосували за участь у діалозі.

"На переговорах ми чітко дамо зрозуміти, що маємо намір домогтися прогресу в екологічному розвитку і зміцнити соціальну рівність у країні з недосконалою соціальною системою", - йдеться в підсумковій заяві партії.

"Зелені" також обрали делегацію з 14 осіб, яка вестиме діалог з ХДС/ХСС і лібералами. Очолять делегацію керівники партії Катрін Герінг-Еккардт і Джем Ездемир.

Переговори, судячи з усього, почнуться після виборів у земельний парламент Нижньої Саксонії, які відбудуться 15 жовтня. Після того, як Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка на виборах у бундестаг зайняла друге місце, заявила про намір піти в опозицію, найбільш імовірним варіантом складу нового уряду є коаліція "Ямайки", названа так через поєднання партійних кольорів. У консерваторів це чорний, у ВДП - жовтий, а в "Союзу-90"/"зелених" - зелений, що за сукупністю відповідає кольорам прапора Ямайки.

Соціал-демократи, які були в попередньому складі уряду, пішли в опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram