ГоловнаСвіт

Трамп розповів про план скорочення податків

"За моєї адміністрації епоха економічної капітуляції закінчилася".

Трамп розповів про план скорочення податків
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп представив свої пропозиції щодо скорочення податків. Виступаючи перед найбільшою організацією, що об'єднує американських промисловців, Трамп заявив, що нижчі податкові ставки дозволять американському бізнесу зміцнити свої позиції на глобальній арені, передає Голос Америки.

"За моєї адміністрації епоха економічної капітуляції закінчилася, і починається відродження американського виробництва", - оголосив президент, виступаючи перед Національною асоціацією виробників.

За словами Трампа, в рамках його плану податкова ставка для більшості малих і середніх підприємств буде на рівні 25%. Такого, підкреслив він, малий і середній бізнес не бачили вже понад 80 років. "Це буде ракетним паливом для економіки", - пообіцяв Трамп.

Президент заявив, що нинішній податковий кодекс "карає компанії" за ведення бізнесу в Сполучених Штатах, заохочуючи виведення підприємств за кордон, де, за його словами, перебуває близько 3 трлн доларів корпоративного прибутку країни.

"Нам потрібна податкова система, яка буде спонукати компанії залишатися в Америці, рости в Америці і наймати працівників в Америці", - підкреслив Трамп.

Виступ Трампа відбувся через два дні після того, як республіканці в Конгресі представили свій план скорочення податків на суму 5 трлн доларів. У рамках цього законопроекту податкові послаблення вводяться для заможних американців, бізнесу та середнього класу, водночас зберігається можливість списувати з оподатковуваної бази процентні відрахування, сплачені за іпотечними кредитами, і кошти, пожертвувані на благодійність. У законопроекті не вистачає критично важливих деталей щодо багатьох податкових пільг, які Білий дім і лідери республіканців у Конгресі хочуть скасувати, щоб компенсувати втрату кількох трильйонів доларів для бюджету.

Адміністрація США стверджує, що капітальний перегляд податкового законодавства зміцнить економіку США і забезпечить зростання кількості робочих місць на виробництві і в інших секторах. Трамп особливо відзначив кілька положень свого плану, включаючи податкові пільги для інвестицій у нове обладнання.

План Трампа також передбачає скорочення ставки корпоративного оподаткування з 35% до 20%, а також одноразову сплату податків на іноземні прибутки американських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram