ГоловнаСвіт

Шрьодера затвердили на чолі ради директорів "Роснефти"

Колишній канцлер ФРН отримав нову посаду в Росії.

Шрьодера затвердили на чолі ради директорів "Роснефти"
Фото: EPA/UPG

Колишній канцлер Німеччини Гергард Шрьодер офіційно очолив раду директорів нафтовидобувної компанії "Роснефть".

Як повідомляє РИА Новости, в п'ятницю, 29 вересня, пройшло позачергове зібрання акціонерів "Роснефти", на якому було обрано новий склад ради директорів компанії. До нього увійшли, крім Шрьодера, міністр енергетики Росії Олександр Новак, помічник президента Росії Андрій Бєлоусов, головний виконавчий директор компанії Ігор Сечин, керуючий директор компанії Nord Stream AG Артур Маттіас Варніг, а також іще шестеро осіб, у тому числі представники британської BP і нового акціонера QHG Oil Ventures.

"Перш за все, я дійсно дуже радий, що мене обрали не тільки як члена ради директорів, але також і головою", - заявив Шрьодер журналістам після зборів.

Нагадаємо, що 2016 року колишній канцлер ФРН Гергард Шрьодер також очолив раду директорів компанії Nord Stream 2 AG, яка створена для будівництва газотранспортної системи "Північний потік-2". Він також керував консорціумом з будівництва першого "Північного потоку", де його зарплата становила 250 тис. євро.

11 серпня 2017 року стало відомо, що уряд РФ висунув Шрьодера до ради директорів "Роснефти". Свою заробітну плату за роботу в "Роснефти" екс-голова уряду ФРН оцінює приблизно в 350 тис. доларів США (298 тис. євро).

Гергард Шрьодер був канцлером Німеччини з 1998-го по 2005 рік. Раніше він критикував європейські санкції проти "Роснефти", накладені за дії Росії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram