ГоловнаСвіт

У Бундестазі побоюються збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії

У Берліні розкритикували намір екс-канцлера ФРН Шрьодера працювати в "Роснефти".

У Бундестазі побоюються збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії
Герхард Шредер
Фото: EPA/UPG

Голова комітету Бундестагу в закордонних справах, представник Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттген переконаний, що робота колишнього канцлера ФРН Гергарда Шрьодера в "Роснефти" призведе до збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії.

Про це він заявив в ефірі німецького телеканалу ZDF, повідомляє DW

"Те, що він (Шрьодер, - ред.) погодився, заслуговує гострої критики", - зазначив Реттген.

За його словами, "абсолютно нечувано", що Шрьодер на російському підприємстві "монетизує" свою колишню посаду німецького канцлера. Водночас Реттген висловив переконання, що російській нафтовій компанії потрібні тільки колишні титули німецького екс-канцлера.

"Роснефть", за словами політика, є "центральним елементом у владній системі" президента РФ Володимира Путіна, з яким Шрьодер має давні дружні зв'язки. 

Він також назвав "поганим жартом" твердження Шрьодера про те, що його робота в "Роснефти" буде на користь зміцненню енергетичної безпеки ФРН. На думку Реттген, матиме місце зворотне - робота Шрьодера призведе до збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії.

Як повідомляли раніше, Гергарда Шрьодера 29 вересня мають затвердити на посаді в раді директорів російського концерну "Роснефть".

У п'ятницю також стало відомо, що цього року Шрьодер як екс-канцлер отримав від уряду Німеччини більш ніж €560 тис. на свій офіс у Берліні. Крім того, він отримує €6,5 тис. пенсії за свою роботу на посаді канцлера з 1998-го по 2005 рік, також Шрьодеру нараховується пенсія за роботу депутатом Бундестагу і прем'єром землі Нижня Саксонія.

З 2014 року проти "Роснефти" діють санкції, введені Євросоюзом через агресію Москви на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram