ГоловнаСвіт

У Китаї всім північнокорейським компаніям наказали закритися

У МЗС Китаю заявили, що керівництво країни проти будь-якої війни на Корейському півострові.

У Китаї всім північнокорейським компаніям наказали закритися
Фото: EPA/UPG

Китай оголосив про закриття північнокорейських компаній, що працюють на території країни, у зв'язку з введенням санкцій ООН щодо Пхеньяну, передає Бі-бі-сі.

Як йдеться в заяві китайської влади, північнокорейські компанії припинять свою роботу на території Китаю до початку січня. Спільні підприємства Китаю і Північної Кореї також повинні будуть припинити свою діяльність.

Китай, залишається фактично єдиним союзником Пхеньяну, який вже припинив купувати текстиль у КНДР і обмежив експорт нафти в Північну Корею.

Нагадаємо, 11 вересня РБ ООН одноголосно схвалила нові санкції проти КНДР. Документ передбачає повну заборону на ввезення з КНДР текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік. Міністерство торгівлі Китаю заявило, що на закриття північнокорейських підприємств на території Китаю відводиться 120 днів з моменту ухвалення резолюції РБ ООН. Китай - основний торговельний партнер КНДР. Пекін традиційно захищав свого східного сусіда, проте виступив з жорсткою критикою дій Пхеньяну щодо розвитку ядерної програми. Ще в лютому Китай заявив, що припиняє закупівлю вугілля в КНДР, а також торгівлю морепродуктами і продукцією чорної металургії між двома країнами.

Після рішення Китаю припинити імпорт текстилю з КНДР Пхеньян позбувся декількох і без того мізерних джерел надходження іноземної валюти.

У четвер представник міністерства закордонних справ Китаю заявив, що керівництво країни проти будь-якої війни на Корейському півострові. Раніше в КНДР заявили, що санкції лише прискорюють завершення ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram