ГоловнаСвіт

92% бразильців не довіряють президентові, - опитування

Роботою уряду Бразилії незадоволені 77% громадян.

92% бразильців не довіряють президентові, - опитування
Мишел Темер

Велика частина громадян Бразилії (92%) не довіряє своєму президентові Мішелю Темеру

Про це повідомляє  агентство Рейтер із посиланням на опитування, проведене Ibope.

Опитування також показало, що число бразильців, які вважають уряд Темера "поганим" або "жахливим" зросло до 77% порівняно з 70%, які були зафіксовані за результатами липневого опитування.

При цьому кількість громадян, які вважають уряд Темера "хорошим" чи "відмінним" зменшилася з 5% до 3%.

Опитування проводилося 15-20 вересня. У ньому взяли участь 2000 осіб.

Статистична похибка становить два процентні пункти.

Сенат призначив Темера президентом у 2016 році - після того, як було оголошено імпічмент Ділмі Русеф у зв'язку зі звинуваченнями в корупції і зловживанні владою. Його повноваження президента закінчуються наприкінці 2018 року.

Зараз Темера, як і раніше, звинувачують в отриманні хабара в розмірі близько €150 тис. 26 червня генпрокурор країни Родріго Жанот подав позов до Верховного суду Бразилії.

Стверджується, що Темер тривалий час отримував хабарі для Партії бразильського демократичного руху, до якої він належить, від підприємця Жослі Батісти, власника найбільшого в країні виробника м'яса, компанії JBS. При цьому Батіста нібито зробив таємний запис своєї розмови з Темером, який і надав як доказ. Усі звинувачення на свою адресу Темер заперечує. Як повідомляють бразильські ЗМІ, з моменту подачі позову президент особисто поговорив більш ніж з 100 депутатами, пообіцявши їм кошти на загальну суму $6 млн для впровадження їхніх проектів і законодавчих ініціатив у разі його підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram