ГоловнаСвіт

У США назвали причину смерті американського студента, звільненого КНДР

На прохання родини Вормбіра було проведено тільки зовнішнє обстеження тіла студента, а не повну аутопсію.

У США назвали причину смерті американського студента, звільненого КНДР
Отто Уормбир
Фото: EPA/UPG

Причиною смерті американського студента Отто Вормбіра, якого КНДР відпустила після 17 місяців ув'язнення за звинуваченням у крадіжці плаката, і який помер незабаром після повернення в США, була нестача кисню і крові в мозку.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на коронера штату Огайо.

Коронер округу Гамільтон доктор Лакшмі Саммарко під час прес-конференції заявила, що причиною смерті Вормбіра 19 червня стала невідома травма, що її отримав студент більш ніж за рік до смерті.

"Ми не знаємо, що з ним сталося, і це підсумок", - сказала Саммарко.

Раніше, в червні, у звільненого КНДР американського студента діагностували ураження головного мозку. У вересні було опубліковано звіт, в якому як причину смерті називали хронічний дефіцит кисню і кровопостачання мозку. Відзначають, що на прохання родини Вормбіра було проведено тільки зовнішнє обстеження тіла студента, а не повну аутопсію.

КНДР називала причинами смерті ботулізм і проковтування снодійного і відкидала звинувачення в тортурах щодо Отто. Говорячи про те, що його син зазнав тортур, Фред Вормбір сказав в інтерв'ю Fox News, що, "коли ми дивилися на нього і намагалися його заспокоїти, здавалося, що хтось узяв пару плоскогубців і переставив його нижні зуби".

Відповідаючи на запитання журналістів про тортури, коронер заявила, що не було знайдено жодних свідчень пошкодження зубів студента, а також ніяких зламаних кісток. Разом із тим, згідно з доповіддю коронера, на тілі Отто було знайдено безліч шрамів різних розмірів, у тому числі незвичайний розміром 10,1 сантиметра на 4 сантиметри на правій нозі.

У березні 2016 року Вормбіра, який приїхав у КНДР як турист, засудили до 15 років позбавлення волі за спробу крадіжки пропагандистського плаката з готелю. Його звільнили через рік. Батьки молодої людини раніше заявили, що їхній син рік був у комі. "Ми хочемо, щоб світ знав, як країна-ізгой жорстоко обійшлася з нами і нашим сином і як вона залякала нас", - сказали вони в інтерв'ю The Washington Post.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram