ГоловнаСвіт

Німеччина вивела контингент з турецької авіабази "Інджирлік"

Німецький військовий контингент буде передслоковано на військову базу в Йорданії.

Німеччина вивела контингент з турецької авіабази "Інджирлік"
"Инджирлик"
Фото: EPA/UPG

Бундесвер (Збройні сили ФРН) завершив виведення контингенту з турецької авіабази "Інджирлік".

Про це повідомляє DW

Останні німецькі військовослужбовці залишили базу в середу, 27 вересня, повідомив представник Бундесверу. За його словами, передислокація німецького військового контингенту на військову базу "Аль-Асрак" у Йорданії завершиться в жовтні поточного року. Звідти бундесвер продовжить підтримувати операції міжнародної антитерористичної коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії та Іраку.

Всього на авіабазі "Інджирлік" перебували близько 260 німецьких військовослужбовців, шість літаків-розвідників "Торнадо", які обладнані спеціальною оптикою, і один літак-заправник.

Причиною відходу стали заборони турецького уряду на відвідування німецькими парламентаріями військового контингенту, розквартированого в "Інджирліку". Причинами називали різні приводи, зокрема прийняття Бундестагом резолюції, в якій події 1915 року в Османській імперії були визнані геноцидом вірменського народу. Наступним приводом стало надання Берліном політичного притулку турецьким військовим, які втекли з країни після невдалої спроби путчу в липні 2016 року.

Нагадаємо, наприкінці серпня канцлер ФРН Анґела Меркель допустила посилення політики Німеччини щодо Туреччини. Відносини між ФРН і Туреччиною продовжують погіршуватися. Після півтора року доволі м'якого реагування, місяць тому, після арешту в Туреччині 10 правозахисників організації Amnesty International, серед яких виявився німецький активіст Петер Штойдтнер, Німеччина посилила свою політику щодо Туреччини, закликавши німецький бізнес не поспішати інвестувати в країну на Босфорі, а громадян - утриматися від поїздок туди. Також ФРН займає жорстку позицію в питанні переговорів про членство Туреччини в ЄС, хоча вважає за краще "залишати двері для переговорів відчиненими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram