ГоловнаСвіт

Facebook видалив тисячі фейкових акаунтів перед виборами в Бундестаг

Напередодні виборів Facebook співпрацював із Федеральною службою з інформаційної безпеки Німеччини.

Facebook видалив тисячі фейкових акаунтів перед виборами в Бундестаг
Фото: http://tsn.ua

Соціальна мережа Facebook за місяць до виборів у Бундестаг заблокувала десятки тисяч фейкових акаунтів у Німеччині.

Про це йдеться у прес-релізі віце-президента Facebook зі зв'язків з громадськістю в країнах Європи, Близького Сходу і Азії Ричарда Аллана, передає DW

Для боротьби з поширенням недостовірної інформації напередодні виборів Facebook співпрацював з Федеральною службою з інформаційної безпеки Німеччини (BSI). Компанія провела тренінги з членами Бундестагу та кандидатами на виборах з питань інформаційної безпеки. Між Facebook і BSI був налагоджений канал передачі інформації, що стосується безпеки в контексті виборів до Бундестагу.

Крім того, для боротьби з фейковими новинами і для підтримки здорової суспільної дискусії компанія проводила моніторинг публікацій, які полегшують ознайомлення з передвиборними темами з різних точок зору. Була також використана самонавчальна програма, яка скорочувала поширення спаму і матеріалів, у тому числі відео, в яких заголовок спотворював зміст тексту з метою зацікавити користувачів соцмережі, йдеться в повідомленні Facebook.

Щоб допомогти німецьким виборцям розібратися в програмах партій, Facebook створив розділ, у якому партії могли представити свої позиції з основних передвиборних тем. Якщо користувач у своєму новинному каналі натискав на посилання матеріалу, присвяченого виборам, соцмережа пропонувала йому ознайомитися з поглядами різних німецьких партій на цю тему.

"Дослідження показують, що кількість фейкових новин під час цих виборів була невеликою. Ми багато чого навчилися і будемо застосовувати отриманий досвід на наступних виборах", - йдеться в повідомленні Аллана. При цьому він визнав, що їхні зусилля не призвели до повного усунення дезінформації під час виборів до Бундестагу, однак вони значно ускладнили її поширення в соцмережі.

Раніше Facebook розповів, що, імовірно, керовані з Росії сторінки опублікували у 2015 і 2016 роках близько 2200 оголошень, які могли впливати на вибори президента в США. На ці "потенційно політичні" повідомлення було витрачено близько $100 тис. Пізніше стало відомо, що Facebook видалив 80% груп російської "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram