ГоловнаСвіт

США можуть урізати квоту на прийом біженців до рекордно низького рівня 45 тис. осіб

Це буде найнижчий показник з 1980 року.

США можуть урізати квоту на прийом біженців до рекордно низького рівня 45 тис. осіб
Сирийские дети-беженцы
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа в середу запропонувала ввести нову квоту на допуск у США біженців - не більш ніж 45 тис. осіб на рік. Це найнижчий рівень з 1980 року, тобто за весь час існування чинної системи прийому біженців з інших країн.

Як повідомляє "Голос Америки" з посиланням на представників Білого дому, таке зниження ліміту, поряд із системою перевірки благонадійності, необхідне для забезпечення безпеки США. Крім того, на 25% запропоновано знизити фінансування програм переселення біженців.

По континентах і регіонах запропоновані 45 тисяч віз заплановано розподілити таким чином: 19 тисяч - для жителів Африки, 17 тисяч - Близького Сходу і Південної Азії, 5 тисяч - Східної Азії, 2 тисячі - Європи і Центральної Азії, 1,5 тисячі - Латинської Америки і Карибських островів.

Запропонована квота на число біженців більш ніж наполовину зменшує ліміт, встановлений президентом США Бараком Обамою минулого року - 110 тисяч осіб. Вона також нижча від числа 75 тисяч, запропонованого захисниками прав іммігрантів, і ліміту 50 тисяч, введеного в січні, коли Трамп тільки став головою Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram