ГоловнаСвіт

"Роскосмос" підписав угоду з NASA про співпрацю в освоєнні Місяця

Перші модулі заплановано вивести на орбіту супутника Землі у 2024-2026 роках.

"Роскосмос" підписав угоду з NASA про співпрацю в освоєнні Місяця

Російська державна корпорація "Роскосмос" спільно з Американським аерокосмічним агентством NASA має намір брати участь у будівництві навколомісячної населеної станції Deep Space Gateway. Роботи вестимуть у рамках угоди про співпрацю в освоєнні Місяця.

Про це в середу, 27 вересня, повідомив глава "Роскосмосу" Ігор Комаров після закінчення переговорів на Міжнародному конгресі астронавтики в австралійській Аделаїді.

"Ми домовилися про те, що будемо спільно брати участь у проекті створення нової міжнародної навколомісячної населеної станції Deep Space Gateway", - цитує Комарова Німецька хвиля.

За його словами, внеском Росії в проект стане створення не менш ніж двох систем для виведення на орбіту Місяця і виробництво надважкої ракети-носія, яка поки що перебуває в розробці. Перші модулі заплановано вивести на орбіту супутника Землі у 2024-2026 роках, розповів голова "Роскосмосу".

Навколомісячну космічну станцію Deep Space Gateway заплановано використовувати для розвитку подальших технологій польоту людини до інших планет, у тому числі до Марса.

Нагадаємо, Японія вирішила відправити людину на Місяць до 2030 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram