ГоловнаСвіт

Ryanair скасує 18 тис. рейсів з листопада по березень

Цієї зими будуть припинені загалом 34 маршрути.

Ryanair скасує 18 тис. рейсів з листопада по березень
Фото: cfts.org.ua

Найбільший європейський лоукостер Ryanair (Ірландія) скасує ще 18 тис. рейсів у період з листопада по березень, що вплине на плани поїздок ще 400 тис. пасажирів, повідомляє ВВС.

Повідомляється, що цієї зими загалом 34 маршрути будуть припинені, включаючи Станстед в Единбурзі і Глазго, Гатвік в Белфасті і Ньюкасл в Фаро. Пасажирам, рейси яких скасовані, будуть запропоновані альтернативні рейси або повне відшкодування вартості квитків.

Раніше в цьому місяці ірландська авіакомпанія скасувала до 50 рейсів у день на термін до кінця жовтня. Причиною цього стала плутанина з відпустками пілотів, заявили тоді в компанії.

Як зазначається, авіакомпанія знову заперечувала, що у неї була нестача пілотів.

"У поточному році менш як 100 з більш ніж 2000 капітанів покинули Ryanair (головним чином, на пенсію або на дальні рейси) і менш ніж 160 перших офіцерів, які в основному пішли, щоб приєднатися до авіакомпаній на більш тривалий термін", - заявили в авіакомпанії.

У Ryanair додали, що в списку очікування було більш ніж 2500 пілотів, і вони запропонували робочі місця більш ніж 650 новим пілотам, які приступлять до роботи в травні наступного року.

Як повідомлялося, друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin оголосила про банкрутство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram